Blogi

Tämä blogi kertoo nuoresta tytöstä ja hevosista. Monilla nuorilla tytöillä on erityinen suhde hevosharrastukseen. Sivullisia saattaa kummastuttaa tyttöjen omistautuminen hevosille mutta niiden hoito vaatii paljon aikaa ja ratsastajaksi tuleminen on vaativaa harjoittelua.

On helppoa kuvitella, että hevosten hoitaminen ja niillä ratsastaminen tai kilpailu sujuisi keneltä tahansa. Se on kuitenkin kovaa työtä ja vaatii paljon harjoittelua, isojen eläimien kanssa oleminenkin vaatii kylmäpäisyyttä ja hevosten tuntemista. Hevosten hoitaminen ei sovi herkkähermoisille hienohelmoille, sillä tilojen siivoaminen, ruokkiminen ja itse hevosen hoito on vaativaa ruumiillisesti. Ratsastaminen on monipuolinen harrastus, jota ei voi aloittaa ilman siihen koulutusta.

Se kehittää koordinaatiokykyä, tasapainoa, rytmitajua ja tietenkin kuntoa, harrastus on myös erinomaista harjoitusta selkälihaksille. Ratsastusterapia on hyväksi havaittu kuntoutusmuoto kehitysvammaisille ja jopa ongelmanuorille. Kilparatsastus hevosella vaatii hyvää luottamussuhdetta ihmisen ja hevosen välillä, ratsastukseen liittyy omat riskinsä vaikka ne ovatkin tilastollisesti samansuuruisia kuin muissakin urheilulajeissa. Hevosurheilu on niitä harvoja lajeja, joissa miehet ja naiset kilpailevat samoissa sarjoissa.

30382-riding

Hevoset